2024-10-24 455 浏览
去完新蒲岗玩逃出密室,朋友介绍新蒲岗一间潮州菜,话好好味!又抵食!潮盛特色醉鹅肝醉鹅肝入口即溶花雕汁酒味香浓,完全将鹅肝的味道带起!而且烹调技巧极高,不会煮得过熟也不会太生!鹅肝脂肪的味道齿颊留香,实在令人一再回味!秋冬羊腩煲开始入秋食一个羊腩煲补一补身!准备养暖身体迎接嚟紧嘅冬天!大大煲!成煲充满羊肉,绝对足料!仲有大量枝竹,马蹄,冬菇芹菜,加个白饭,简直系人间美食😎卤水豆腐 呢度嘅卤水汁都非常之出名,食一件卤水豆腐,将精华都完全吸收,又滑又入味!两砖已经大大碟,性价比非常高!叫埋一杯咸柠茶,实在大满足😌新蒲岗出名多潮州菜馆,我们都一致认为呢间系间超抵食,又好食嘅潮州菜馆!喜欢食潮州菜的绝对不会失望!果然无介绍错😋

潮盛特色醉鹅肝

秋冬羊腩煲

卤水豆腐

叫埋一杯咸柠茶,实在大满足😌

• 羊腩煲