2024-09-30
踏入九月,食大闸蟹嘅季节又嚟啦,今年揾食肥华选择到此店,食佢个,$338一位,任食日式鸡煲,牛颈脊及火锅配料,和一次性蒸海鲜拼盆及每位三只,约有四両重嘅大闸蟹餐,同行者仲有,靓妈及细仔仔,至于呢个,套餐食物水准。最先上埸嘅,日式鸡煲,烹调味道有异于坊街一般,鸡煲,细仔仔唔多接受,但肥华和靓妈却觉得OK,反而个一次性,蒸海洋拼盆除咗𠮶三只鲍鱼外,其他食物,都感觉唔喺咁得,尤其系𠮶三只虾,更加系头都甩埋,霉到出面,完全唔掂。而重头戏,𠮶九只大闸蟹,因有一只揭开蟹盖,觉得啲蟹膏偏黑,肥华,唔敢食外,其他八只蟹嘅质量,都比坊间任食大闸蟹餐嘅蟹出色,但又不及两皇一后大闸蟹餐啲蟹质素。而个任食火㶽,最佳食物竟然喺,牛脷,连食牛脷甚有要求嘅,细仔仔都对此店牛脷,有高度评价,而牛颈脊及豚肉片,水准亦高,而其他配料,饮品,甜品,都喺大路水准,不过以$338价钱加上又不限时进食,呢餐值👍👍👍👍/1_←←
_
←←