2021-09-13
见到有个app 呢间餐厅做紧平日下午5:30 主餐牌食物75折,又好耐冇食过串烧,所以二话不说就卜左。去到果度,原来系酒吧 cross over 串烧,吧枱位置仲有部电视,绝对适合一众波友边睇球赛边食串烧啤啤佢。我地叫左以下食物:🍶金纹纯米吟酿食串烧点可以唔饮酒,呢只清酒几易入口,唔会太呛喉,女仔都啱饮。🍹咸柑桔柠蜜太多咸柑桔,落晒杯蜜糖都好咸。🍢一口和牛串有筋,唔似和牛,不过$29串,差不多啦。🍢盐烧鸡翼烧得有啲over左,所以少少干。🍢盐烧鸡皮一样烧得over左,㶶嘅位置直情有啲苦。🦑烧原只鱿鱼串烧呢个ok,香口得黎唔会靭。🍡烧牛油帆立贝帆立贝烧得刚刚好,内里依然保留肉汁,唔错。🐙炸大八爪鱼足八爪鱼有份量得黎唔会炸到老晒,好弹牙,炸浆亦唔会一咬就跌晒出黎,加埋个酸甜酱,要黎送酒一流,好食!🍢薄牛京葱串个薄牛都系烧到有啲㶶同苦,而且太薄,京葱就几新鲜多汁。🥖炸拉丝水牛芝士条炸到金黄色好靓,但水牛芝士唔系好香浓,有啲逊色。🍛烧黑松露带子珍珠饭有四粒都几大粒嘅带子,而且煮到半熟所以好嫩滑,个饭如果多啲汁会更好食。食物黎讲一般,但坐得尚算舒服,环境都干净,又唔会黑蚊蚊,而且啲哥哥都好有礼貌
我地叫左以下食物:
🍶金纹纯米吟酿
🍹咸柑桔柠蜜
太多咸柑桔,落晒杯蜜糖都好咸。
🍢一口和牛串
有筋,唔似和牛,不过$29串,差不多啦。
🍢盐烧鸡翼
烧得有啲over左,所以少少干。
🍢盐烧鸡皮
一样烧得over左,㶶嘅位置直情有啲苦。
🦑烧原只鱿鱼串烧
呢个ok,香口得黎唔会靭。
🍡烧牛油帆立贝
帆立贝烧得刚刚好,内里依然保留肉汁,唔错。
🐙炸大八爪鱼足
🍢薄牛京葱串
个薄牛都系烧到有啲㶶同苦,而且太薄,京葱就几新鲜多汁。
🥖炸拉丝水牛芝士条
炸到金黄色好靓,但水牛芝士唔系好香浓,有啲逊色。
🍛烧黑松露带子珍珠饭
食物黎讲一般,但坐得尚算舒服,环境都干净,又唔会黑蚊蚊,而且啲哥哥都好有礼貌,见未多客就俾多张枱我地摆野,又会定时定候收左啲空碟,酒吧黎讲呢个服务非常不错。