2018-07-03
今日阿妈唔煮饭,带佢出东大街食好野。今次系第二次黎捞喜,上次食过两老都大赞,其实我好少同一间餐厅会番食第二次,证明佢起我心入面有番咁上下位置。✨捞喜豪华餐一定要叫,因为最抵食。炖鸡汤更加系超水准,散叫都成$58 嫁。 ✨今次黎有新menu ,居然多左d 西式野咁过瘾,一场黎到点都叫番个试下。✨鱼翅炖鸡:呢个汤真系超正超正超正❤️好鲜甜既鸡汤,绝无味精感。汤料非常足,鱼翅好爽口,仲有鸡脚,猪肉,鸡肉,咬一咬连粒红枣都好清甜。收工得番半条人命,饮到呢个汤个人当堂醒神晒💪🏻,好饮程度值5星星。 ✨招牌花胶捞面: 今次黎我觉得好食左,上次个花胶我嫌佢太爽口,但系今次好够腍好入味😋。 粗面好爽好有咬口,捞埋个汁超正。✨东菇都好大只炆得够入味,西兰花唔会太生,拎黎扫埋d汁一流。✨白灼生菜爽口翠绿,没有半点苦涩味👍🏻✨香煎鹿儿岛牛柳粒($48): 一客十粒,个牛软硬适中,唔会太韧,不过略嫌牛味唔系太浓,但系个芥末蜜糖汁我就劲钟意。✨黑松露四头南非鲍鱼意大利饭($88): 呢个新菜式都几有惊喜,估唔到只鲍鱼都几大只唔孤寒😍仲好厚肉好弹牙添。个饭粒粒好饱满,带点黏性,锁住酱汁。食落好香既黑松露味,入面仲
鱼翅炖鸡
招牌花胶捞面
✨白灼生菜爽口翠绿,没有半点苦涩味👍🏻
✨黑松露四头南非鲍鱼意大利饭($88): 呢个新菜式都几有惊喜,估唔到只鲍鱼都几大只唔孤寒😍仲好厚肉好弹牙添。个饭粒粒好饱满,带点黏性,锁住酱汁。食落好香既黑松露味,入面仲有d 干葱碎,真系估佢唔到咁好食。
黑松露四头南非鲍鱼意大利饭
✨好满足既一餐,感觉好滋补,食完叉足电!期待下次黎再有新菜试👍🏻~~埋单每人一百蚊多d 仲唔收加一添,食饱又去食糖水lu~~😆