2021-04-28
又食自助餐喇, 虽然无生蚝任食, 但系有长脚蟹同面包蟹补返数长脚蟹海水味好够, 但唔会好似其他个D咁咸, GOOD, 面包蟹主要系食膏架啫, 所以专夹D少肉既位置, 以免大嘥, 虽然自助餐本身都较浪费食物既, 所以每样都尽量试少少, 遇到岩食既先再ENCORE, 仲要即场拉既兰州拉面, 哩款系新既, 不过味道就似较淡味既肉燥面不得不提既系佢既三文鱼, 本身我系吞拿鱼控黎, 不过今次三文鱼既味道真系好突出, 好重鱼味之余唔会腥, 软滑得黎唔会好油.每款芝士都各有所长, 浓淡适中, 有款仲有少少咸鱼味咁, 连平时叫开佢做臭芝士既蓝之士, 都无左个阵发酵既臭味.泰国食品区比较新颖, 辣味粟米沙律, 又辣又甜几醒胃, 青苹果同青芒果沙律, 2款爽脆得黎, 带点酸辣味, 又系前菜佳品. 巴马臣芝士沙律菜, 佢系放左系个大型芝士入面比食客夹既, 重点系烟肉碎同芝士粒系可以任落既.天妇罗虾有腌过, 所以有少少咸味, 但系质感就有少少胶胶地. 听到有食客大赞大板烧, 仲话食左好几件, 所以都试下拎一件试下, 不过感觉居然好似萝卜糕, 又唔系话好差既, 不过同其他日系食堂相比, 始终系争D羊扒比较逊色,
长脚蟹海水味好够, 但唔会好似其他个D咁咸, GOOD, 面包蟹主要系食膏架啫, 所以专夹D少肉既位置, 以免大嘥, 虽然自助餐本身都较浪费食物既, 所以每样都尽量试少少, 遇到岩食既先再ENCORE, 仲要即场拉既兰州拉面, 哩款系新既, 不过味道就似较淡味既肉燥面 不得不提既系佢既三文鱼, 本身我系吞拿鱼控黎, 不过今次三文鱼既味道真系好突出, 好重鱼味之余唔会腥, 软滑得黎唔会好油.
羊扒比较逊色, 完全无羊味, 味道又淡, 猪肉肠同鸡肉肠咬口比较散, 仲偏咸, 感觉麻麻
香格里拉既特色, 佢系会不按时出炖汤, 出炉时仲会响钟, 等食客们知道而去排队到取, 虽然佢系无限每次拎既数量, 不过帮其他同事拎埋, 极限系4壸啫, 因为都几重下, 个壸有2款, 外观都几得意, 仲写住佛跳墙3个字, 但当然入面既饀唔系啦, 实在太多人拎既关系, 所以唔记得左系咩汤黎, 净系见倒淮山2字, 不过都真系几足料, 饮落就似药材炖瘦肉汤, 清得黎带浓浓既肉味.
雪糕佢都系用M仔既, 同尾最得意既系, 生果佢系用一个个玻璃樽装住, 唔知系因为疫情影响, 定还是系DESIGN黎架呢, 醉翁之意不在酒, 拎黎影相都几靓, 当然都有食晒啦.