2016-09-20 540 浏览
系呀,今晚系同老豆、细佬系荃湾食饭,为左方便买六合彩,所以我地去左悦来坊- 即系熊猫酒店下面~有时为左就老豆依d传统老人家把口话食咩都得,其实好多野都唔岩食,真系几头痛!所以都系食中餐好d, 所谓中餐,我地今晚系食台湾面,不过系有饭既~因为老豆都老勒,棚牙冇咩力,所以叫左个茄子肉橾饭,饮热柠茶。佢老人家食开好咸既野,所以话要落鼓油,但我食左旧茄子,我食到煎香左既茄子,个面少少脆,几好食,所以叫佢唔好落鼓油!我就叫左个椒盐排骨肉橾饭,饮热珍珠奶茶。佢既椒盐排骨冇加浆面,所以薄薄的,但我唔钟意食脆浆面,所以几岩我!而且椒盐味香!不过可能因为块排骨薄左d,煎时水份易流失,所以硬左少少😝杯热珍珠奶茶饮落去好香,而且d珍珠咬落有甜味,几好饮👍🏻细佬食牛肉面,都系饮热珍珠奶茶!细佬话冇林过会有咁多牛肉,煮几入味,唔知点解会有少少辣味,但几好食😋我地仲叫左个小食 - 海蚻泰式无骨凤爪!D海蚻几爽口弹牙,但凤爪就差d勒!因为凤爪既皮林晒,冇晒弹性!要赞下依个的一位待应够细心,我地因为要拎找d食物要左个胶袋,老豆卒极都卒唔开,有个待应自动走黎帮老豆,咁主动细心,值得赞下~

我就叫左个椒盐排骨肉橾饭,饮热珍珠奶茶。
杯热珍珠奶茶饮落去好香,而且d珍珠咬落有甜味,几好饮👍🏻

细佬食牛肉面,都系饮热珍珠奶茶!

我地仲叫左个小食 - 海蚻泰式无骨凤爪!
2016-09-20
  • 热珍珠奶茶