2018-05-20
呢几日皓热天气袭港,家中两只小宝贝都感觉好热,趁著闲日带佢哋去九龙城宠物店修剪毛发,放抵佢哋就同妈咪去食dinner,睇睇九龙城除左㤗国菜之外重有乜好嘢食,终于发现到喺打鼓领道有间意大利餐厅,于是今次就转吓口味。行入去地方虽然唔系好大,但座位设计得都好寛敞同舒适,装饰都好特别同埋灯光好柔和。妈咪话想试吓呢间意大利嘅Pizza,所以我拣咗个二人套餐,今日餐汤系番茄浓汤,饮落真系感觉好多蕃茄肉系入面,稀稠适中,仲够晒热辣辣,真系好好味😋Enjoy eat沙律菜系呢间铺头招牌个名,里面有好多唔同品种嘅沙律菜,加埋啲沙律汁好醒胃又健康。头盘4选一,因比较喜欢吃脆口,所以㨂咗个地中海焗蟹饼,餠馅内材料十足,配上一碟份量唔少嘅沙律菜,感觉唔会好油腻。Pizza有多款可㨂一,拣咗个墨西哥西椒牛肉pizza,有牛肉粒在面,𡁻落又够淋,味道腌得好入味和咸淡适中,饼边又烤到脆bo bo .原来呢间Pizza系传统手艺,手拉同埋全麦粉发酵制薄饼,真系与别不同,零舍有口感😋仲有焗椰香南瓜千层面,一上枱巳香气扑鼻,连隔离枱位太太都话好香。我哋叫咗番石榴汁同埋菠萝汁,我比较喜欢番石榴汁,妈咪就比较喜欢菠萝汁,话好
我哋叫咗番石榴汁同埋菠萝汁,我比较喜欢番石榴汁,妈咪就比较喜欢菠萝汁,话好清甜。
我哋又嗌咗个香煎比目鱼,垫有翠玉瓜、矮瓜、青瓜同西兰花伴碟,鱼块又够厚肉,是用香草腌的,煎到金黄色,入口鲜嫩滑溜,又系一味健康的菜式。
呢间意大利餐厅原来不设加一服务费,重有食满$200元,下次带埋张账单收据仲可以亨有九折优惠👏🏻,不过限期一个月😌。(提提大家餐厅星期二是休息日。)