2011-05-10 43 浏览
试左以下几款新推出既食物:草莓忌廉豆奶星冰乐白+红既造型好"女仔",豆奶淡口, 唔甜,加埋stawberry, 好冰凉好夏天,唔算好饮又唔算唔好饮, 试一次就够!黑松露野菌火腿卷瘦身推介!!! 好清淡! 墨西哥皮包住菇, 菜, 火腿, 食唔出有官网介绍既黑松露酱,火腿就只系火腿, 菇又冇乜菇味,唯一优点就系可以当做减肥餐!云尼拿朱古力丝绒蛋糕红色部分系好普通既朱古力蛋糕,有d干身同鞋口,但面层白色既酸忌廉就好好味!之前睇过有食评形容蛋糕质地似muffin,我谂如果成个蛋糕做成cupcake或muffin,顶上吱满酸忌廉, 应该会好食好多!荔枝慕司第一啖就食到好强既荔枝味,整个蛋糕系由荔枝啫厘+荔枝mousee+荔枝果肉+少少既海棉蛋糕构成,好清怡!应该岩d怕甜怕漏既人! (唔岩我 =.=)我就觉得不如去东海堂买件十几蚊既cake都有差唔多既效果。40周年朱古力蛋糕 (上一期食物)就只有外层朱古力酱有朱古力味,入面我估应该系榛子mousse配上橙味"椰蓉"(唔肯定),都ok好味,不过试一次就够,我都系钟意平时食开既朱古力蛋糕/blueberry cheesecake/salted car
试左以下几款新推出既食物:

草莓忌廉豆奶星冰乐
白+红既造型好"女仔",
豆奶淡口, 唔甜,
加埋stawberry, 好冰凉好夏天,
唔算好饮又唔算唔好饮, 试一次就够!

黑松露野菌火腿卷
瘦身推介!!! 好清淡! 墨西哥皮包住菇, 菜, 火腿,
食唔出有官网介绍既黑松露酱,
火腿就只系火腿, 菇又冇乜菇味,
唯一优点就系可以当做减肥餐!

云尼拿朱古力丝绒蛋糕
红色部分系好普通既朱古力蛋糕,
有d干身同鞋口,
但面层白色既酸忌廉就好好味!
之前睇过有食评形容蛋糕质地似muffin,
我谂如果成个蛋糕做成cupcake或muffin,
顶上吱满酸忌廉, 应该会好食好多!

荔枝慕司

第一啖就食到好强既荔枝味,
好清怡!
应该岩d怕甜怕漏既人! (唔岩我 =.=)
我就觉得不如去东海堂买件十几蚊既cake都有差唔多既效果。

40周年朱古力蛋糕 (上一期食物)

就只有外层朱古力酱有朱古力味,
入面我估应该系榛子mousse配上橙味"椰蓉"(唔肯定),
都ok好味,
不过试一次就够,
我都系钟意平时食开既朱古力蛋糕/blueberry cheesecake/salted caramel cheesecake....
如果birthday cake pop会继续出就好啦!
黑松露野菌火腿卷<---瘦身餐
40周年朱古力蛋糕&荔枝慕丝
40周年朱古力蛋糕
荔枝慕丝---算好味但唔值咁贵!
如果做成cupcake应该会好味
2011-05-08
  • 朱古力蛋糕/蓝莓芝士蛋糕/盐味焦糖芝士蛋糕/birthday cake pop