2018-04-05 196 浏览
Easter红日最后一日,虽然仔仔重有一个星期假;不过婆婆明天就要返工啰。Easter一开始重谂住上星期会出多D街,依个星期在家温习;点知上星期反而只系去左2日街姐。今个星期就多Plan好多啦,今日去买飞星期三睇戏,顺便食个tea;星期三食tea睇戏,星期四老公放假买野,预期星期六又睇多场戏。今日会食Tea都系因为上星期婆婆都唔得闲,黎紧我地预左会食Tea既日子婆婆都系唔得闲,所以今日本来只系去买戏飞,都约婆婆出黎行下啦。不过讲真,话食Tea都唔知食边间好架,系将军澳度都行黎行去;最后婆婆见意粉360出左新menu有加39蚊多碟窝夫,好似几抵咁。咁又入左去食啦。本来,我想食三文治架,点知话今日冇菜返冇三文治㖞;真系有冇搞错丫。最后,我同婆婆叫左个pizza加窝夫,仔仔叫左个意粉。今次又几好味㖞,好食过上次同朋友晚饭好多,又好食过上之同老公中伏Tea劲多。依间野D水准真系成日变既,次次去都唔同。不过今日呢,人都算多架啦,侍应重要全部企埋一边倾计,要挥好耐手先有人见到啰。餐前沙律,几好味,因为系用芝麻酱架平时我在家都系用芝麻酱。餐前汤,冇乜特别,普普通通啦,系用咖啡杯装几靓啰。菠萝鲜果茶,

本来,我想食三文治架,点知话今日冇菜返

沙律
餐前沙律,几好味,因为系用芝麻酱架
平时我在家都系用芝麻酱。
餐前汤,冇乜特别,普普通通啦,系用咖啡杯装几靓啰。
菠萝鲜果茶
菠萝鲜果茶,OK啦,唔驶加钱有咖啡奶茶,柠茶以外既选择。其实都系柠茶底黎加糖酱,好饮过平时柠茶既,因为柠茶时成日都唔够糖酱要问佢再加,今次系个底已经劲多糖酱,好够味。
假餐增值古力蕉窝夫雪糕
甜品上先,其实都系我同婆婆既Tea姐,同婆婆一人一半,
虽然我在家都成日整窝夫,不过都系出街食既好味。
假午卡邦拿意粉
仔仔点既意粉,系冇问题既,因为卡邦拿其实都好难整得难食既。
假午夏威夷Pizza
依间野既Pizza都系要簿底先好味。

虽然话今次系见加39蚊有窝夫好似几抵食,但其实话晒佢都系Lunch Set黎,一D都唔平,佢一个意粉都98,Pizza又88。不过我地当Tea,三个人叫2个餐就OK唔系好贵既。佢个下午茶要成3点先开始,真系我地食完都未够钟到佢个下午茶;但我地都成2点20左右先到呢。
2018-04-02
沙律