2018-03-06 1092 浏览
话说上回叫完网上外卖平台友膳方既小菜外卖后,一家人都对呢间小菜馆好有兴趣,适逢今晚又唔想煮饭,一于去试下堂食!由于系星期日,惊好多人有排等,我地先打电话问下可唔可以订坐,职员好好呀肯留张卡位比我地。一入到去就觉得好warm, 一来系因为门口既老板娘亲切既笑容,二来系冷气好似唔系好够,可能因为我地坐最近门口张枱啦⋯⋯好,两大一小食乜好呢?正当无乜头绪之际,原来有个餐牌有齐最受欢迎既菜式,就叫半只第二位蒸肉饼,第三位滋味鸡,另加豆苗同妈咪靓汤。碟碟都比我地想像中大碟,尤其钟意靓汤,$68一煲,好抵。肉饭果然系招牌菜,唔太咸肉质弹牙。瑶柱豆苗个汁小朋友钟意到用来捞饭。反而只鸡普通少少,似贵妃鸡,肉滑但冇乜惊喜。加埋砵仔饭,饱到郁唔到。😋小店座位舒适,只系饮完热辣辣靓汤觉得有啲热,店员好nice,加分加分,会再来的。👍🏻
2018-03-04
  • 妈咪靓汤,鱿鱼蒸肉饼