餐厅: 桃源海鮮酒家
资讯:

2024-11-29 9 浏览
间唔中都嚟南丫岛行索罟湾,行完一圈之后通常会喺度食午餐,再行去榕树湾。差唔多一年冇嚟南丫岛,估唔到少咗咁多人,入索罟湾嘅时候开细船仲要坐唔够一半人,食饭人都唔多。时代真系话变就变。之前都系食餐,今次散叫。椒盐鲜鱿:呢个唔使讲,必食,因为散叫我哋叫咗最细𠮶个量(餐牌写「例」),应该都够三个人食。星洲炒米:够镬气,唔会咸,唔辣,正常星洲米应有嘅味啦黄金茄子:因为系切片嘅关系,佢吸油比较多,如果切角会好啲,所以唔够干身,淋咗啲,不过味道都可以。两个人食实在太多。另外叫咗椰青,行完山好热,极速解渴。题外话,食食吓后面𠮶台大陆人喺度食烟,有冇搞错?之后我哋要求掉去另一边坐,仲好,静静地继续一边享受海景,一边食午餐。

之前都系食餐,今次散叫。

星洲炒米:够镬气,唔会咸,唔辣,正常星洲米应有嘅味啦

另外叫咗椰青,行完山好热,极速解渴。

椒盐鲜鱿
星洲炒米