2024-01-11 166 浏览
呢间位于红磡黄埔站附近,名为🏮冒喜🏮嘅川菜特式餐厅,试完佢个外卖,即刻收藏左,下次会再黎食。首先,餐厅食物种类好有特式,而且价钱合理🧧🐟秘制藤椒鱼皮 🐟佢哋嘅秘制藤椒鱼皮真系正到不得咗👍🏻。食落去鱼皮爽脆得嚟又有啖啖肉味🐟,个藤椒香味够晒突出,但系又唔会太辣🌶️,啱晒唔钟意太辣嘅人食。个汁淋喺鱼皮上面,仲有少少花椒油嘅香气,真系食落去停唔到口🤤。加埋啲花生同葱花一齐食,层次感出晒嚟,又脆又香真系一绝😋。个藤椒鱼皮仲有啲微微嘅麻感,食完之后成个口腔都好有活力🔥。连平时唔食辣嘅朋友都话好食,我觉得呢个秘制藤椒鱼皮真系值得推介👏🏻。下次去食饭,我一定会再叫嚟食,仲要介绍俾多啲朋友知🙌🏻。希望下次去有新嘅秘制菜式出现,期待下次嘅惊喜🎉。🌿素食王 🌿拣咗佢嘅素食王,好特别,好少地方会有素食餐,另外拣蕃茄汤底加米线,果然无叫错,好香蕃茄味,份量充足,材料有莴笋,娃娃菜,莲藕片,金菇,鲜冬菇同白萝卜片!
🐟秘制藤椒鱼皮 🐟
🌿素食王 🌿
8 分钟 (外卖自取)