2019-03-04
已经嚟过几次,餐厅系日本人开嘅居酒屋,味道几正宗。次次都系食明太子捞乌冬𠮶几样,今次同朋友嚟试下佢地其他菜式。但系发现得滑蛋吉列猪扒饭唔错,其他菜式就比较一般不太推荐。滑蛋吉列猪排饭 $88猪扒饭份量十足,大大碗!滑蛋好嫩好香,米饭系日本米,好有口感。猪扒都几厚,但系唔算嫩滑juicy,小小柴,炸皮上台已经软晒,但系整体调味、口感系唔错,饭嘅质感好好有加分!烧鸡中翼$38 3只(加$15多一只)鸡翼开左边烧,变相比较dry 冇咁juicy。而且鸡翼只有小小盐味,好淡好干。鹿儿岛A5和牛刺身 $280牛肉质感好软好嫩~但系油脂唔丰富,食起身牛味唔浓,甚至淡到冇乜味。我习惯加d 酱油落有葱花𠮶小格,将酱油、萝卜蓉、葱花、洋葱蓉混合再点牛肉落去,会鲜味d,有牛肉味d。呢个整体味道一般。蟹糕小食 $58呢个菜式真系好睇个人口味,有人好抗拒一啖都接受唔到,睇到个样已经食唔落;但系有人好钟意佢阵浓郁蟹膏味。我系后者。睇个名真系完全估唔到佢系一大pat蟹膏加青瓜就咁食,以为系类似蟹膏寿司嘅嘢,上台𠮶下惊讶左😂😂佢嘅蟹膏真系好浓蟹味而且完全唔腥,浓郁甘香!好正!~但未必个个都接收到㗎😂😂~加青瓜食好f
滑蛋吉列猪排饭 $88
猪扒饭份量十足,大大碗!
烧鸡中翼$38 3只(加$15多一只)
鹿儿岛A5和牛刺身 $280
蟹糕小食 $58
佢嘅蟹膏真系好浓蟹味而且完全唔腥,浓郁甘香!好正!~但未必个个都接收到㗎😂😂~加青瓜食好fresh!可惜青瓜太少啦,最后我就空口,咩都冇加一更更食晒。