2022-12-05 98 浏览
向来个人食日本嘢偏向喜好寿司或刺身 但是今天同一个唔食生嘢嘅朋友食日本餐 先发现原来日本料理熟食都几多选择餐厅地点就脚 喺旺角市中心地铁站出口行几分钟就到 够晒方便 门面装修得好靓 好有日本feel 外面挂住一盏盏亮起嘅灯笼 相当有气氛内在环境同样带有惊喜 唔讲真系以为自己置身于日本 完全就系日式居酒屋嘅风格 连电视播紧嘅节目都系讲紧日文 哈哈 果然做戏要做全套 成件事好有feel呀虾天妇罗$78 除咗虾天妇罗之外 仲送咗一条秋葵天妇罗 天妇罗脆浆够薄好酥脆 虽然系炸但系外层非常干身 唔会食到成口油 内层虾肉弹牙爽口 附上天妇罗酱汁及萝卜蓉 可增加清新效果芝麻鸡翼$40 炸过嘅芝麻真系好香 鸡全翼用来送酒一流 是伴酒的好食物 鸡翼尚算肥美 炸得时间刚刚好 内里依然保持肉汁烧菠萝$28 这个烧菠萝超好吃 一句讲晒 够甜又多汁 一啲酸味都冇 会有encall的冲动 烧鸡翼$28 盐烧鸡翼别有一番风味 单单用盐调味已经 可以突出鸡肉嘅鲜味 烧嘅方式鸡皮特别脆口 烧鸡翼永远都系无敌一人前石板烧 日本M6和牛$158 职员很好 会即场帮我哋烧 仲会问我哋想要几多成熟 我就拣咗五成熟 朋友喜欢吃熟
向来个人食日本嘢偏向喜好寿司刺身 但是今天同一个唔食生嘢嘅朋友食日本餐 先发现原来日本料理熟食都几多选择

一人前石板烧 日本M6和牛$158 职员很好 会即场帮我哋烧 仲会问我哋想要几多成熟 我就拣咗五成熟 朋友喜欢吃熟一点 店员会按照我哋嘅要求制作成品 非常贴心 烤肉手法纯熟 简直就系一场精彩嘅表演

和牛加上烧汁 令肉味嘅层次再度升华 和牛雪花均称 牛胎味香浓 厚薄度是我喜欢的 这个厚度食落最有口感 有赵口 有肉味

清酒煮蚬$75 份量都几多 清酒嘅味道没有覆盖海蚬的鲜甜 蚬肉肥美又多汁 重点系冇沙 我和朋友今餐真的大快朵颐 样样都好味 食物有水准