2021-09-12 433 浏览
很久之前慕名而来食tea set,无论款式、买相、味道都很好、好吸引!今次再来,menu 改咗,变得平凡。牛肉串好硬,好彩咬得开,味道加沙爹酱还可以。两件鲜虾扎肉米纸卷好快就黏得难舍难离😂,要用刀叉分开,食𠮶阵时要点大量酱汁。黄咖喱农夫饱亦好失望,咖喱汁不过不失,面包唔脆,只系够热,热到黐住个碗,又要出动刀叉。虾多士唔油、好脆,班兰叶炖鸡卷都系炸,鸡肉唔嚡。柚子沙律就偏甜,唔够清新。甜品唔太甜,最甜都系芒菓,好啱我!由于我哋三个人,又唔想叫两个tea set,朋友想食炸虾饼,我又钟意食炸软壳蟹,所以叫咗个拼盆。虽然价钱贵过tea set,又重复咗鸡卷,但一食就知呢啲系即制,起码米纸卷唔会黐埋一齐,鸡卷就热过tea set 𠮶啲。整体来讲,烧猪颈肉最好味,鱼饼用好多香料,虾饼同软壳蟹就普通啦!见到餐牌有个有趣菜名,价钱又可接受,便叫嚟试吓。份量唔少,约有半只鸭,应该先炸再用辣辣哋嘅香料炆。侍应冇话畀我哋知呢个菜系辣,好彩我哋都食得辣鸭肉好嫩,好入味,加埋酸酸甜甜的菠萝粒,有惊喜。侍应提议配饭或法饱,我哋用法饱($50二个猪仔包)点汁食,好开胃
今次再来,menu 改咗,变得平凡。

牛肉串好硬,好彩咬得开,味道加沙爹酱还可以。
虾多士唔油、好脆
,班兰叶炖鸡卷都系炸,鸡肉唔嚡。
柚子沙律就偏甜,唔够清新。

甜品唔太甜,最甜都系芒菓,好啱我!

小食拼盆

亨利鸭

见到餐牌有个有趣菜名,价钱又可接受,便叫嚟试吓。

鸭肉好嫩,好入味,加埋酸酸甜甜的菠萝粒,有惊喜
小食拼盆
亨利鸭