2016-12-26
2004 浏览
Boxing Day 我家主子话去九龙城食晚饭,二拣一,泰国菜定西餐,因为好挂住呢度嘅无花果批,决定再黎。首先生蚝,保持一贯水准,唔失望。第二度菜系白酒煮法国圣子,因为早两日喺另一餐厅已食左白酒煮青口,今日老板娘推介圣子。第一次食白酒煮嘅,原来可以咁香主菜鹅肝意大利饭,本来系想食法国蓝龙虾意大利饭,但今晚龙虾卖哂......我系好怕食意大利饭嘅,但呢度令我再食,因为佢个饭系唔会湿到淋,个汁仲啱啱好,我食左一半!今次个鹅肝同呢个忌廉汁夹到呢⋯⋯另外仲有法国野猪,当然系慢煮,等左好耐,但系好值得,入口肉汁好香,同埋猪味好浓,系猪味浓,唔系平时猪嘅「酥」味。佢嘅配菜薯条并唔系普通薯仔整,系好甜嘅蕃薯条,所有配菜清哂!最后我挂住嘅无花果批,回味回味好回味。个批好薄但铺满无花果,就系因为佢薄,就算食到好饱都一定食得落我地食甜品时老板娘先可以坐喺度叹罐可乐,好喜欢老板娘对食物对烹煮嘅坚持态度同执著,所以佢做出黎嘅食物真系好有「心」一定会再黎食嘅
首先生蚝,保持一贯水准,唔失望。
一定会再黎食嘅