2021-11-09 170 浏览
大概有一年无食过呢间餐厅,最近经过愉景新城,决定再去试试佢地既食物。去既时候系晚市时段,佢地无晚市套餐只系有二人餐及四人餐等等。睇完餐牌后,我地好快就拣好左两款食物。(吉列黑豚猪扒定食)呢款定食内容包罗有,入面有沙律、前菜、同埋甜品,一开始以为右上角既系蕃薯,点知一食先发现系腌萝卜,酸酸甜甜好开胃,亦都好岩食完油炸野之后清下油腻感。吉列黑豚猪扒卖相几好,炸到金黄色,色泽均匀,咬落去唔会觉得炸粉好厚,肉质亦软腍,但略嫌肉质偏干。配上餐厅提供既酱汁,食落会更有层次感。(鳗鱼定食)呢款定食既前菜同上一款一样,上菜既时候卖相精美,用木盒作为食具感觉更有气派及气氛,鳗鱼份量相当充足,而且食落去并无发现有鱼骨,可以大大啖享用,但美中不足既系鳗鱼汁相对较少,假如再多一啲相信会更加好,最后配上一杯淡淡既玄米茶,呢一餐都算系相当完满。
睇完餐牌后,我地好快就拣好左两款食物。
吉列黑豚猪扒定食
(吉列黑豚猪扒定食)

鳗鱼定食

(鳗鱼定食)
题外话/补充资料: 要留意返最近因为疫情关系,好多餐厅都十点开始无堂食,唔好以网上营业时间作标准。
2021-11-06
吉列黑豚猪扒定食