2012-08-23
一班同事打算试下新餐厅,入到去见到个环境好好,谂住无死﹗点知依个系悲剧开始……7个人各自叫咗个set lunch,当中有汤、沙律、千层面、芝士牛肉卷、肉丸意粉、烤鸡意粉同卡邦拿意粉先讲个千层面、芝士牛肉卷同个汤,竟然一样味,食唔出有分别个千层面真系利害,少芝士、少肉碎,只得蕃茄味﹗肉丸意粉啲肉丸有一个特点,就系无汁,干到食唔落口,仲要成百几蚊,食宜家仲好。个烤鸡意粉就认真系经典﹗一只好好地嘅春鸡可以整到好似老火汤啲瘦肉一样咁干净净,食落就嚼香口胶一样,咬到牙都攰嘛…仲有个卡邦拿意粉,唔用蛋黄酱、又无烟肉,食落味淡如水…好难得可以煮到咁…当大家已经怒气冲冲,仲抱一个仅有希望,望佢杯野饮okay﹗ (注: 要另加$20比呢个机会佢)结果就系咖啡有咖啡色但无咖啡味;冻柠茶只系得柠檬味冇茶味﹗埋单成1000银﹗真系拎黎做善事都无咁嬲﹗ 食唔落口, 唔够饱, 仲要额外买野食, 大家都话免费都唔会再食。如果1-10分而十分系最难食, 我哋一致通过会比12分(不能接受)。本身对间餐厅冇偏 见, 但食完唔满足, 得啖(耻)笑! 此餐厅需出萭分努力改进!!!
先讲个千层面、芝士牛肉卷同个汤,竟然一样味,食唔出有分别 个千层面真系利害,少芝士、少肉碎,只得蕃茄味﹗
结果就系咖啡有咖啡色但无咖啡味;冻柠茶只系得柠檬味冇茶味﹗