2024-05-28 1985 浏览
呢日系星期日嘅下昼,啱啱过咗午餐时间,嚟到门口都有啲意外,因为仲有一条人龙喺光天化日等紧位,我一场嚟到当然唔会就咁走咗去,行埋去排队,发现店员姐姐同紧前面排队嘅人落单,即刻好惊,好惊姐姐好快就嚟到我面前,我完全冇idea系应该叫咩食,即刻就望去餐牌方向,直觉想食乜,姐姐嚟到我就叫咗乜,系腩肉云吞,更加令我意外嘅系好似10至15分钟就已经入得去,坐低大约5分钟碗米线,就嚟到我眼前,见识过唔同嘅人龙店嘅Logistics,每间方法都唔太一样,每个方法都令我好惊叹。讲返碗米线,我想话我从来未试过碗面入边可以有咁多腩肉,而且系好味嘅,云吞有种人手包嘅时代感,汤底确实系偏油嘅,本身都听过朋友话好钟意食呢间店嘅米线,好钟意佢嘅味道,但系肠胃顶唔顺佢嘅油,确实唔敢太常食,好彩我顶得顺佢嘅辣同油,完全冇问题,特登再嚟朝圣又未必会,如果喺附近都可以再食嘅。