2022-07-24 345 浏览
▫️今次黎到一间新开既餐厅🌟▫️几钟意佢地既中文名: 法花甸🌷🤣 一入到餐厅,就俾一遍花海包围住🌸 即刻觉得自己系仙女🤭 打卡一流📸🍗 香蒜辣单骨鸡翼 $88▫️食鸡翼最钟意单骨,够方便😝 肉质几滑,酱汁酸酸辣辣,食落有少少似buffalo wings但又无咁浓,好食😋 ▫️连平时净系用黎伴碟/ 垫底既沙律菜都有沙律汁,可以成碟食晒,诚意满分💯🍕 西班牙烟银鱼蕃茄多士 $88▫️批底好酥脆😍 感觉其实似迷你pizza多过多士🤣 烟银鱼咸咸地,用黎吊味一流🐟🤤 🥩 美国西冷牛扒伴薯蓉配罗马西兰花, 甘笋仔, 香草牛仔汁 $298▫️要左5成熟,一放入口好嫩滑,煮得岩岩好😍 最怕啲牛有根或者好韧,咬到牙铰软都未咬得完𠮶种,但呢碟完全唔会‼️👍🏻 ▫️薯蓉好香,不过多返少少就好喇😝🍖 西班牙猪鞍配香滑薯泥伴辣芒果莎莎 $258▫️猪鞍肉好淋,配埋芒果酱好清甜😍 但无乜辣味,所以如果唔食辣既朋友都唔洗俾佢menu个名吓亲😆▫️上一碟讲完想多啲薯蓉,今碟就好慷慨,俾左一大pat🥔 够晒我食🤪🥘 黑松露野菌意大利饭 $158▫️侍应会先上碟,再问要唔要帮我地分,好贴心🥰 图中系1/4份量🍚 ▫️系一个比较多汁既risot

▫️今次黎到一间新开既餐厅🌟

🍗 香蒜辣单骨鸡翼 $88

🍕 西班牙烟银鱼蕃茄多士 $88

▫️薯蓉好香,不过多返少少就好喇😝

🍖 西班牙猪鞍配香滑薯泥伴辣芒果莎莎 $258

🥘 黑松露野菌意大利饭 $158
▫️系一个比较多汁既risotto,黑松露味好香,加埋野菌呢个配搭系无得输既🍄

💡餐厅而家仲系试业阶段,8月中会正式营业‼️ 试业期间12-3pm会开放lunch booking,想打卡就趁早book喇💨