2022-12-26
留肚食糖水试呢间新嘢!谂住挑战自己 试招牌糖水~众所周知我就唔食中式糖水,见天气冻冻地我今次居然唔拣冰试研磨芝麻糊!闻说用咗日本黑白金三种芝麻,开心果糊又系意大利西西里开心果慢磨,一于比下佢同太子绿口水边间好食啲🤣龙眼冰同榴梿冰都一于一次过叫哂嚟试!拣呢间餐厅最好系糖水可以拣少糖/加钱拣代糖,因为屋企人唔系可以任性食甜品嘅关系,真系要小心挑选!由于两碗中式糖水都加左钱用代糖减轻罪恶感,点知一秒后悔🥲我系完全食唔到本来麻麻地中式糖水嘅我,最后友人同我换咗碗榴梿冰🤣仲要追加糖水落碗芝麻糊度🤣🤣🤣喂 sor呀 以后叫糖水真系要制止我🤣🤣开心果露我都唔太like 🙈食紧糊仔咁呀真系👋🏻👋🏻但试完我哋都觉得太子嘅开心果糊比较好食冰果然比较对口味,只可惜聪嫂嘅太出色,价钱仲抵好多,唉😮💨 冇办法啦
谂住挑战自己 试招牌糖水~
龙眼冰同榴梿冰都一于一次过叫哂嚟试!