2024-06-13
有次同dept team lunch 嚟咗呢间中餐厅,觉得环境几好,趁住6月喜事庆祝,就带埋老婆过黎食晚餐!一坐低,服务生就拎住个迷你百子柜过嚟,介绍返佢地既特式cocktail,好似有山楂饼味、双飞人味同苹果味,价钱大约$140一杯左右~谂咗一阵,我最后叫咗啤酒所以就无试到,不过佢个idea真系特别!老婆都同个百子柜影咗好耐相!老婆做咗少少功课,所以佢主要负责叫野食~佢就叫咗个「鱼香脆茄子」、「混酱烧鸽」同埋「藤椒伴翡翠」~平时都好钟意食鱼香茄子,估唔到呢度既做法系将茄子炸脆,无汁,鱼香味系做到好似避风塘果种炸蒜调味,食落有D似椒盐豆腐咁,好有创意!混酱烧鸽算系呢度其中一个招牌,眼见都几多人叫~上枱前,服务生会放喺侧边淋上火酒先再剪开只鸽,见到有表演睇,老婆又系咁影相😆 食落只鸽皮爽肉嫩,加埋特制既混酱,好食呀!老婆话出街要食绿色蔬菜,所以就叫咗藤椒伴翡翠~个味估唔到麻又黎,又好清爽,最岩衬返咁重口味既菜式!之后我地再追加咗个「豆腐乳冻」做甜品,超浓豆乳味,又唔会好甜,食完味蕾即刻舒服哂!今餐老婆食得好满意,仲话之后可以带埋屋企人过黎食~最正就系可以舒舒服服慢慢食,唔使限时,呢点抵赞
今餐老婆食得好满意,仲话之后可以带埋屋企人过黎食~最正就系可以舒舒服服慢慢食,唔使限时,呢点抵赞!另外,钟意饮酒既朋友,佢地每日3-7pm 都有做紧HH(买一送一)优惠,啤酒同酒都系$65pp,呢个环境黎讲,算系抵饮!