2021-01-25
闲话唔多讲,直接入主题。你间舖头嘅牛肝菌你一定要事,系一定要试。如果你本身系一个钟意食菇嘅朋友,牛肝菌绝对啱你食,佢嘅牛肝菌充满阵阵既菇味,而且口感亦都非常特别,绝对唔能够纸上谈兵,就话到俾你知有几咁好食佢嘅牛肝菌,一定要亲身去食先知道有几好食。我本身都系钟意食辣嘅,呢间舖头嘅米线当然有唔同嘅辣到可以选择,不过佢嘅辣超级香,亦都充满麻嘅味道,令人齿颊留香,足以绕梁三日。佢既辣除咗值得称赞之外,佢嘅辣猪肉碎,亦都好出色,充满阵阵嘅肉香味,如果未食过嘅朋友仔相信第一次食,就已经谂定下一次几时会去食啦。今次你去开,老板亦都极力推荐试吓佢嘅汁捞鱿鱼,话系新菜式㖞。食落去发觉佢嘅特制酱汁同鱿鱼嘅味道10分融合,可以带出鱿鱼嘅鲜味,再配合埋鱿鱼嘅口感,呢啲菜式可以话系完美杰作。总结,如果你系未食过嘅朋友,第一次去食嘅话,一定要试佢嘅牛肝菌,如果你系去过嘅朋友,又未食过牛肝菌嘅话,一定要系去食佢嘅牛肝菌。利申:牛肝菌打手。