2023-01-09
屋企人之前黎过呢间位于山林道嘅西餐厅Deep Sea Oyster & Steak,对呢度嘅食物赞口不绝。见咁啱黎开呢头,就一于试下啦!餐厅位于一栋几新净嘅商业大厦,地方虽然唔系话好大,但装修好精致,播放住令人放松嘅纯音乐,令人感觉有啲似喺私房菜用餐嘅感觉。呢度主打系世界各地嘅时令生蚝同牛扒,而店员亦都推荐佢哋嘅铁板烧。menu食物选择颇多颇吸引。俾大家睇下~我地首先order左一份一人套餐:套餐又有2只生蚝、2只烧大虾、牛扒、沙律同埋餐汤。沙律菜好新鲜,餐汤系冇味精嘅三文鱼面豉汤,两样都好开胃。套餐嘅生蚝,分别系来自美国同埋日本嘅。由于我同女朋友一人一只嘅关系,我有办法比较两款嘅味道,不过我哋都一致同意生蚝好新鲜,而且餐厅处理生蚝非常专业。烧大虾好大只,肉质弹牙,鲜味十足,非常惹味!牛扒用嘅系安格斯肉眼扒, 牛味十足!我地order嘅系medium,餐厅火候控制得非常之好!特别一赞嘅系牛扒嘅伴碟一啲都马虎,薯角同蒜片都好香好脆!另外我哋都叫咗几样单点菜色试下。第一道系鹅肝多士:鹅肝煎得非常好,多士烤得好脆,夹埋啲酱汁一切是非常正!鲍鱼炒芦笋系用好香嘅牛油去炒嘅,所以香味扑鼻。芦笋好嫩
烧大虾好大只,肉质弹牙,鲜味十足,非常惹味!
鹅肝多士
鲍鱼炒芦笋系用好香嘅牛油去炒嘅,所以香味扑鼻。芦笋好嫩好爽,鲍鱼亦都系鲜味十足,回味无穷!
鸡泡鱼干虽然份量唔系好多,但系烧得好香。最紧要系啲鸡泡鱼干本身唔会好腥!
烧鸡泡鱼干
总结:呢度食物质素高,价钱合理,环境好静好舒服,值得推荐