2023-08-07 1072 浏览
话说跟英国回来的亲戚饯行,佢哋想食日本嘢,于是喺网上搜索到这间太郎居酒屋,咁就$200订位,本身都心存期待,点知去到就觉得中伏。一. 我们一行七人,佢合并埋三张二人枱,第七个人需要坐喺走廊,本身都冇咩所谓,但是在走廊的位置是刚刚在厕所门口旁边,可能是因为他们的地方浅窄,所以就算了。二.食物质素,其中一个主食叫个鳗鱼炒饭,个鳗鱼炒饭嚟到嘅时候,全部人都问同一个问题,乜啲炒饭咁湿嘅,系唔系日式嘅炒饭系湿炒为主,我都唔知讲咩好,我从来都未食过咁湿润嘅炒饭,可能真系唔识食。个寿喜烧同埋广岛蚝锅嘅质素同和民有得挥,但系价钱应该贵过和民一倍。你收得呢个价钱,但系俾唔到呢个质素,我只能够讲真系好失望。三. 食物卫生,当天嗌咗四只生蚝,竟然有份食过嘅人返去都肚疴,生蚝嚟到嘅时候温度已经系室温,可能喺室温放咗一段好长嘅时间,所以不排除有细菌。四. 人手问题,成个场都系得一个人serve 晒所有枱,叫佢加水都要等好耐,唔知系唔系因为得一个人做嘢,所以俾钱嘅时候店员提都忘记咗订金𠮶$200 ,搞到要第二日打电话去追番。