2016-03-12 590 浏览
今日星期六,同老公谂紧 lunch 食乜好,醒起屋企附近开咗间越式餐厅,一于去试吓先。间餐厅门面装修都几靓,攞咗张飞,睇住门口个menu 研究吓有乜好食。 真开心,原来星期六日都有午市套餐,感觉上抵些。 老公系牛河迷,所以点了河内生牛肉金边粉,牛肉够生,葱类配料也足够,汤底都ok,不过可以更多body 我就点了鸡扒拼猪扒捞檬,作为食肉兽的我,见到咁足料,未食都兴奋,加d 檬汁,立即开动,d 鸡扒同猪扒都好淋同埋juicy, 仲好好味,檬粉劲多,我只食咗一半粉! 睇餐牌见到呢个椒盐软壳蟹好似几吸引,点了一客做小食,用个煲仔上,卖相好pro,以一只嚟讲,份量都几多,点些檬汁来食,好脆好味!个午餐包埋餐饮,我点了咖啡,原来系即磨咖啡,味道可以,但如果有越南咖啡仲好。总括嚟讲,服务好好,食物好味,下次一定会再来!

真开心,原来星期六日都有午市套餐,感觉上抵些。
河内生牛肉汤河

香t芧b鸡扒猪扒捞檬