2024-10-17 593 浏览
今日突然好想食韩国嘢,朋友提议食依家喺尖沙咀最出名嘅韩国嘢辣牛肠章鱼锅一上枱就已经闻到一阵浓郁嘅香味。牛肠煮得刚好,口感滑嫩,带有一点嚼劲,配上原只鲜嫩嘅章鱼,味道更加出色。店主喺我哋面前追将章鱼剪开细细块,方便食用🫶🏻辣味适中,唔会太辣,但足够刺激味蕾。配搭嘅酱汁又酸又辣,完全提升咗整体味道,非常开胃。辣海鲜豆腐锅锅底嘅汤底非常浓郁,海鲜新鲜,虾、鱼片同贝类都煮得刚好,豆腐吸满咗汤汁,软滑得嚟又有味。整个锅嘅辣味都好有层次,唔会单调。加埋啲蔬菜,更加令整碗锅充满营养,实在系个人嘅最爱。辣拌冷面食亲韩国嘢都嗌嘅,亦都系我最期待嘅。面条弹牙,配上特制嘅辣酱,味道好惹味,清爽又带有辣味,完美解腻。上面仲有新鲜嘅蔬菜,口感丰富,令我食得毫无负担。总括而言,今日呢顿晚饭真系好满意。每一道菜都好有特色,辣味十足但唔会过火,餐厅嘅气氛亦都好舒服,绝对值得再嚟!
今日突然好想食韩国嘢,朋友提议食依家喺尖沙咀最出名嘅韩国嘢

辣牛肠章鱼锅

辣海鲜豆腐锅