2023-07-07
今日👦🏻特登黎接👧🏻收工,去左公司附近一间居酒屋食晚餐🥰🍲大蚬味噌煮 ($78)黎到有个火炉仔一路heat住,好有诚意😆先饮一啖汤,咸度适中,加埋蚬嘅鲜味,白萝卜嘅甜味,饮饮下发现佢仲加左一少粒柠檬仔🍋配搭新鲜而又好清新🤩蚬都新鲜,唔算好大只但又唔算好瘦😚🦀味噌甲罗烧 ($98)初初👦🏻仲话系咪即食罐头蟹膏个啲🤣但食落就知,呢个鲜好多滑好多😍蟹膏配埋鹌鹑蛋、蟹籽、蟹肉、葱粒捞匀,仲有白饭同紫菜可以包住食,个种鲜甜味我地而家谂起都好想食呀😍😍🍢串烧鸡之拼盘 ($98)串烧有惊喜🤩鸡软骨同平时得一粒骨仔个啲唔同,带多啲肉,好香好好味😋鸡肾正常水准,鸡肉唔会好干,烧得好滑仲有肉汁,配埋京葱好正🤤🦑照烧鱿鱼筒 ($98)鱿鱼烧得好香,仲有阵炭烤嘅香味,好够味好好食😍系鱿鱼须𠮶part会有啲过火,但系都唔影响口感😉🍚慢煮酱烧牛舌丼 ($98)呢个饭系厨师推介,真系要比个赞佢👍🏼牛舌,佢系比牛舌尾位既,通常出边会食到好鞋,但系佢呢到因为慢煮关系反而好松软,唔会好鞋,仲好够牛味😍🥂白桃梳打 巨峰梳打 ($38/each)佢系日本支装个只,拎埋出黎即席倒俾你😚总括嚟讲,呢到嘅食物好唔错,样样都好食😋尤
🍲大蚬味噌煮 ($78)
蚬都新鲜,唔算好大只但又唔算好瘦😚
🦀味噌甲罗烧 ($98)
🍢串烧鸡之拼盘 ($98)
🦑照烧鱿鱼筒 ($98)
🍚慢煮酱烧牛舌丼 ($98)
🥂白桃梳打 巨峰梳打 ($38/each)
佢系日本支装个只,拎埋出黎即席倒俾你😚
总括嚟讲,呢到嘅食物好唔错,样样都好食😋尤其是甲罗烧真系大满足‼️座位阔落,卡位仲可以望到街景,几舒服😌
♿️♿️
北角站B1出口有lift,出左之后行大概5分钟已到。港运城大门有斜路,但餐厅都好好,后尾开左佢地餐厅侧门俾我地餐厅直接出番大街,好方便~