2022-08-17 304 浏览
相比起拉面🍜我更加钟意食沾面,钟意佢汤汁特别浓郁😋有一排甚至疯狂咁食😆朋友知道我咁钟意食就约我一齐去元祖沾面专门店探店🍴见到店内墙上🈶️poster推介极上芝士蟹皇沾面,睇落几吸引就点嚟试下,确实🈚️令我失望,味道真系唔错🤤香浓嘅芝士汤汁用石锅装住,一路食都仲可以保持住温度👍🏻面条沾上芝士汤汁,食落口劲满足‼️ 附上嘅芝士焗蟹膏,喺浓浓嘅蟹膏上🈶️一层焗过嘅芝士,加埋旁边嘅蟹籽一齐食口感丰富味道浓郁😍想试多啲唔同嘅口味,另一份就点咗极上广岛蚝烧汁豚肉饭,炸得酥脆嘅广岛蚝都几大只又肥美,外脆内软,配上烧汁加沙律酱,超正‼️厚切烧汁豚肉肉质软腍入味,食落唔会腻,配珍珠米一齐食,特别好送饭🍚