2020-12-06 244 浏览
星期日下午入西贡闲抖下气,叹返杯靓咖啡,首选一定系Little Cove Expresso。之前试过唔想排队,去咗同街其他餐厅,但系食物由卖相到入口都完全令人无想回味的欲望。今次唔会再做错决定,到步即刻排队啦!排了20分钟队就可以入去,算系唔耐。人龙入面不乏狗仔同主人以及一家大小,都几热闹。等到最后,侍应会拎定餐牌畀你睇,可以谂定食乜,都几细心。我地坐室内位置,在疫情下间了透明板,空间都几足好。店铺内的采光好好,有清新的感觉。一共点了4楼食物及饮品。首先系Breakfast Bowl:跟住系French Toast: 之前食过一次,非常令人回味,今次再食都忍唔住再Encore~~~饱满充实既多士切开,入面系面包,包表面配了开心果碎、杏霜、玉桂粉同玫瑰花,卖相超靓,食落亦系满口香味。仲配有Light Cream,食落口真系好好好味~~~~~最后是饮品:Piccolo & Cortado~ 食甜甜既Frech Toast, 我就中意配上咖啡。呢款Piccolo真系非常甜醇 ,有浓厚的咖啡香,非常适合个人口味~!埋单两位200几蚊,以食物质数而言,绝对值得!下次会再嚟食,就算要排队都唔会介意

一共点了4楼食物及饮品。

首先系Breakfast Bowl:
Breakfast Bowl
French Toast

Piccolo

埋单两位200几蚊,以食物质数而言,绝对值得!下次会再嚟食,就算要排队都唔会介意,希望佢生意继续兴隆~
2020-12-06
Breakfast Bowl