2022-07-10 119 浏览
小妹今日经开长沙湾,碰巧见到呢间餐厅系老字号,见到餐牌有唔少创新野食物,如最传统既西多士、红豆冰等都以创新口味去呈现🥳最重要系价钱贴地,款式又多,仲免收加一,所以就入咗去试🙈🦞🍜波士顿龙虾叻沙掺掺唔洗$100就食到波士顿龙虾🦞以呢个价钱有半只波士顿龙虾,真心唔知系边到揾🤭掺掺即系「两沟」,餐厅用咗米粉同油面,增加成碗面既层次感,叻沙汤底真材实料,兼够香,第1啖已经食到叻沙汤汁的掺掺,味道一流👏🏻 重点系饮完唔会觉得口渴,加上配埋大大只波士顿龙虾,斋睇卖相🧐点都羸晒啦🤗🍞🍟榛子酱西多+ 海苔薯条西多士炸到金黄色,小妹望落已经好开胃,上面仲有嚿牛油被热度融化咗,明显见到新鲜炸出来keep到热辣辣😍 出面餐厅既西多士,普遍都系用花生酱,但小妹算系朱古力控表示好满足,职员仲贴心比糖浆我地,绝对比甜蜜包围🥰 小妹另外+$8叫埋海苔薯条🍟点知都好有惊喜🤩 薯份份量不错😌 每条薯条都散咗少少海苔,连埋茄汁食,完全比2种口味包围住😎🐮🥚🥪爆馅牛蛋治呢个蛋牛治有2件,超厚爆馅,明显睇到好多料😮蛋浆包住啲碎牛肉,煎到好香,牛肉味道好浓,而蛋既份量又超多,碎牛+厚蛋+多士烘得岩岩好😍食完好想再食😋🥤港式茶走

🦞🍜波士顿龙虾叻沙掺掺

🍞🍟榛子酱西多+ 海苔薯条

🐮🥚🥪爆馅牛蛋治

🥤港式茶走红豆冰
呢杯创新既茶走红豆冰,相对茶味较浓,饮落唔会觉得太甜😚仲要好多红豆系入面,睇相已经见到比例刚正~正😄

🥤冻柯力
味道不过不失,同普通茶餐厅🍴味道差唔多🙈

小妹欣赏呢间餐厅🍴既食物,全部都系即叫即做,上到枱都系热辣辣🤩 明白到点解呢间系屹立多年嘅茶记😍 总括来讲呢间餐厅系性价比高既港式茶餐厅~环境干净企理,食物质素有水准,职员亦贴心提供糖浆及茄汁😚👍🏻