2011-02-27
三个几月之后,可能受到电视剧既影响。又掀起一阵食寿司既热潮,本来想去元朗食既。不过又唔想去田中无了期咁等,就去远小小既御八食饭。庆幸时间尚早,唔使等位就入到啦。首先上枱既系三文鱼寿司,真系几长架。三文鱼好新鲜,而且都算几肥美。寿司饭既硬度适中,无出现过一夹就散既情况。之后就到火龙卷,基本上十枱都有八枱会叫既。可算系呢度既招牌菜,不过唔知系唔系柯打太多,所以等左好耐先上枱。基本上,呢个卖相都唔错既。只不过旧炸虾只系微暖,而上次食个炸虾系新鲜炸起既。但呢个都唔太重要,45蚊8件都算几抵,无乜可以要求。食完寿司,就到啲热食啦。我地叫左个牛仔骨石锅饭,牛仔骨虽然数量唔多。不过味道都唔错架。而个酱汁有小小似韩式辣汁,但又唔系太辣。不过,我觉得呢度既石头饭既饭系比较湿既。结果,令到饭焦唔系太明显。呢个食过几次都出现既问题。再食番串牛脷,不过一食落去就觉得啲肉质好生。所以帮我地换个碟,之后果碟就正常好多啦。肉质都算几淋既,而且好有肉味。所以次次都会叫架。食完个牛脷,再食碟羊架。羊架无膻味架,而且都几有份量可言。佢地加左啲辣椒份去烤,更添惹味。食完所有野,都仲系有啲意犹未尽。于是加左个火焰吞拿鱼寿司。
中,无出现过一夹就散既情况。 之后就到火龙卷,基本上十枱都有八枱会叫既。可算系呢度既招牌菜,不过唔知系唔系柯打
而上次食个炸虾系新鲜炸起既。但呢个都唔太重要,45蚊8件都算几抵,无乜可以要求。 食完 寿司,就到啲热食啦。我地叫左个牛仔骨石锅饭,牛仔骨虽然数量唔多。不过味道都
湿既。结果,令到饭焦唔系太明显。呢个食过几次都出现既问题。 再食番串牛脷,不过一食落去就觉得啲肉质好生。所以帮我地换个碟,之后果碟就正常
羊架无膻味架,而且都几有份量可言。佢地加左啲辣椒份去烤,更添惹味。 食完所有野,都仲系有啲意犹未尽。于是加左个火焰吞拿鱼 寿司。虽然表面同普通既吞拿鱼无
乜分别。不过,我觉得呢个又有另一种新鲜感。呢只吞拿鱼寿司加上葱,食落个味道好清新。
吞拿鱼有种入口即溶既感觉,又几得意架。 整体上都唔错既,除左唔熟既牛脷之外。其他既都唔错架。而且服务都几好, 侍应见你无乜
茶就会帮你加。而且系主动加,唔系叫佢先会加果种。得闲既,都可以再翻兜。