2021-06-27 1139 浏览
🍣Omakase午餐,高质又抵食😋🇯🇵‼️如果想私隐度高啲,又想同朋友安安静静倾吓计或者工作上想带客人食餐好🥰Omakase我觉得真系一个唔错嘅选择,大家可以可以一边倾计一边欣赏厨师嘅刀工,一边期待厨师为你即场发办,真系够晒叹😍🍣而且环境雅致,非常舒适,邻近地铁站,位置非常方便。..📶由淡口味开始到浓味既时令优质刺身,每一款刺身都非常新鲜!▫️黑松露蒸蛋非常滑溜嘅蒸蛋,加上黑松露嘅香气,忍唔住全部食晒▫️真鲷肉质甘香,口感柔软,配上辣萝卜蓉,提升鲜味😋▫️ 鱿鱼鱿鱼肉质烟韧,带点鲜甜味道,完全冇腥味,好食😍▫️赤贝好爽脆肉质🥰外表呈鲜橙色且带光泽,好清新嘅口感▫️章红鱼鱼肉雪白,但带一点点红,跟油甘鱼非常相似,入口爽口弹牙,加入胡椒系饭,出奇地夹!😋▫️ 伊佐木鱼伊佐木鱼味道油脂味浓,入口溶化,清新鲜甜😚▫️牡丹虾钟意食虾一定唔会令你失望,牡丹虾再加埋火炙虾膏,虾味十足,回味无穷‼️▫️池鱼带有葱花,食落带点油香味道,肉质紧实爽口,配搭葱花味道更香😍▫️酱油渍赤身淡淡酱油味,带出肉质更加鲜嫩,口感软腍😘▫️梳子鱼火炙过既梳子鱼,香气十足,鱼味偏重,好食😍▫️拖罗油脂味极重,入口即溶,食完口腔仲徘徊着拖罗嘅香气😋

📶由淡口味开始到浓味既时令优质刺身
每一款刺身都非常新鲜!

▫️黑松露蒸蛋
非常滑溜嘅蒸蛋,加上黑松露嘅香气,忍唔住全部食晒

▫️真鲷
肉质甘香,口感柔软,配上辣萝卜蓉,提升鲜味😋

▫️ 鱿鱼
鱿鱼肉质烟韧,带点鲜甜味道,完全冇腥味,好食😍

▫️赤贝
好爽脆肉质🥰外表呈鲜橙色且带光泽,好清新嘅口感

▫️章红鱼

▫️ 伊佐木鱼
伊佐木鱼味道油脂味浓,入口溶化,清新鲜甜😚

▫️牡丹虾

▫️池鱼

▫️酱油渍赤身
淡淡酱油味,带出肉质更加鲜嫩,口感软腍😘

▫️梳子鱼
火炙过既梳子鱼,香气十足,鱼味偏重,好食😍

▫️拖罗
油脂味极重,入口即溶,食完口腔仲徘徊着拖罗嘅香气😋正

▫️三文鱼籽
晶莹剔透嘅三文鱼子,扫上淡淡酱油,增加提鲜🥰

▫️海胆
见到师傅即刻拆开新鲜嘅海胆,放入香脆紫菜饭团入边,海胆非常鲜甜,绝配!😋

▫️汤乌冬
热呼呼嘅汤乌冬,面条非常烟韧,淡淡的酱油汤,饮落好舒服🥰

▫️红豆雪糕
红豆雪糕都是用心之作,每一啖雪糕都会见到大大粒红豆,味道不会过甜,唔错😍
  • 大拖罗
  • 牡丹虾