2020-08-30
咖啡小店空间不算太大, 店舖只有4个坐位, 主打轻食同外卖咖啡🙂倾谈之下, 感受到店主在装饰上十分用心, 墙身除了挂有干花, 仲会定期更换店内的真花摆设🌻今次到访仲幸运地试到店主都话唔系成日有既brownie😊门口放置了大型绿色植物, 配上木窗框, 亦都系不错的打卡点🧚🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· Brownie $30﹟以往食嘅brownie都系劲重牛油味, 睇落已经油, 食完当然都系油腻嘅感觉 😂😂但食完呢一旧令我对brownie完全改观🤩‼️表面睇落唔会好似之前𠮶啲发油光, 以为佢会偏干身, 但食落湿润度系啱啱好🥰甜度刚好, 仲会食到香浓既朱古力味, 再加埋劲多nutsss, 充满口感的对比, 真系咁大个女都未食过咁好味😭😭🥤ᴅʀɪɴᴋ· Cucumber Sparkling Espresso $42﹟渐层为特饮增添吸引力🧲😍底层有青瓜梳打水既淡绿透明色, 再加埋espresso同泡泡既深浅啡色形成强烈对比🤭饮落咖啡味同青瓜既味道平冲得很不错, 可以同时品尝到👍🥒☕️味道清新, 而且唔洗惊有苦涩味🙆🏻♀️比想像中易入口😛
🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· Brownie $30
Brownie