昨晚相约几位朋友一起吃晚饭,早前朋友提议到一间口碑不错的-伦哥尚品火锅私房菜-所以我哋已经一早预订定位,原来佢有多间分店,我哋去咗坐落尖沙咀加拿芬道 国际商业银行大厦五楼𠮶一间。入座后店员细心地介绍套餐食物,内容包括些什么,那些需要特别加配的,或添加一些价钱,都非常清晰地告诉我们,让客人自己选择,原本佢个任食海鲜火锅,食材质同素价钱都巳经几实惠。刺身拼盘 厚切嘅三文鱼,柔光闪令令,因系厚切嘅关系,咬感 零舍软绵绵,肉质非常鲜甜 。大大只嘅带子,鲜甜多汁,绝无欺场king size嘅赤虾,肉质爽甜,汁液丰盛,优质嘅帆立贝,同样咁鲜甜可口 ,整个刺身拼盘全是优质的食材。炖鸡汤 原盅老火炖鸡汤,当你打开 盖后,已经闻到浓浓鸡汤嘅香味,扑向你的鼻蕾,大家都急不及待地,把它送进肚里。鲍你上位 原只鲍鱼,用上等嘅花菇炆煮,大厨把鲍鱼炆煮得火路非常到位,鲍鱼够淋甜,香气逼人,配合花菇嘅清香,简直绝配。阿嫲鸡煲 一整个惹味嘅鸡煲,当鸡煲 沸腾起来的时候,一打开盖 已经闻到爆香嘅味道,大家都流晒口水大厨嘅手艺真系冇得弹,每一件鸡肉都非常入味,自家制嘅酱汁,独特嘅配方,非常香浓,香浓得嚟又不失鸡肉嘅嫩滑,
大厨嘅手艺真系冇得弹,每一件鸡肉都非常入味,自家制嘅酱汁,独特嘅配方,非常香浓,香浓得嚟又不失鸡肉嘅嫩滑,恰到好处
佢重配有猪皮,牛栢叶,鲜鱿鱼,待客人将鸡煲食到中途时,便可放进鸡煲内煮制来吃
因中途整煲鸡肉嘅浓甜和已经混合上特制酱汁,同时煮制了一段时间,呢一锅咁野味嘅鸡煲,把猪皮,牛柏叶,鲜鱿鱼,各款嘅食材,带进到更高境界,大家都吃不停口。
艇家蟹锅 一个环游海鲜盘,有像拔蚌bb,鲜甜无比。大大只的海虾,爽口弹牙。长长嘅蛏子皇,闪令令嘅肉身,只要轻轻在窝里面烫几下,个种鲜味,尽情显现给你品尝,冇得弹。仲有龙趸片嘅鲜甜,货真价实,真系冇得输。脆肉鲩鱼,够爽口弹牙,仲有 鲜鱿鱼,刀贝,钻石蚬,全是新鲜食材。
伦嫂手打双滑 呢个真系唔好错过,虾滑打得爽甜弹牙。墨鱼滑烟韧无比,鲜甜脆口,还有很多配食,有流心芝士肉丸,云吞,水饺,响铃,天然有机蔬菜等等。
大部份都系任添加,饮品又够多选择。最后仲有一个惊喜甜品,唔系普普通通嘅货色,系北海道牛乳蛋白燕窝,燕窝够矜贵养颜,佢嘅北海道牛乳,奶味香浓,蛋白滑捋捋,甜味适中,将这个海鲜火锅餐,令客人感到有锦上添花 的点缀,令人回味。