2017-11-10 180 浏览
今日同朋友一齐黎到炑八韩烤食晚餐,两个人点咗个鳕鱼扒牛肉餐($508未计加一)点完餐之后,首先黎到既系卡邦尼烟肉年糕,年糕偏淋身,酱汁好creamy,铺底既仲有韩国粉丝。隔一阵肉同鱼都黎咗,除咗有条切特级牛五花肉之外,仲有牛舌、鳕鱼扒、韩国大虾,同埋南瓜、矮瓜、洋葱等杂菜,炉边又有蛋同芝士,超级丰富! 五花肉肉质好淋,牛肉味都好重,夹埋生菜同蒜片食就最夹! 韩国大虾真系好大只,有差唔多成只手咁长,食落都好鲜。柚子鳕鱼扒比我地烧得微焦,外皮有一层油,食落好甘香! 我同朋友都好满意!最后就系今日既主角—韩国霜降牛小排。烧呢旧肉之前店员会先帮我地换炉,如果唔识烧/惊烧得唔好浪费咗旧肉既话仲可以揾呢度既店员帮手烧。肉上面清晰见到油花,一放入口,浓郁既牛肉味填满咗成个口腔,一d都唔油腻,仲入口即融,我同朋友都顿时觉得呢餐真系物有所值。成个餐份量其实都几多,我觉得女仔既话可以3-4个人食都会够饱。呢餐我同朋友都觉得好满足!!

卡邦尼烟肉年糕

鳕鱼扒牛肉餐