本来想给 Triple O's 笑脸,因平时食开 Elements 那间的 Roast Beef Burger 真系好好食,但这间海港城的 Triple O's 除了 Burger 还能保持水准外,其他配套都下跌了,如服务我觉得真系麻麻,不像 Elements 或以前中环咁有专人把餐送上。这次因听不到 number 所以要求个服务员再讲多一次时,那个没精打采的服务员不理会。加上,叫了个平时饮开的 Chocolate Milkshake (套餐加 $18),都预佢无朱古力味的,但今次每一口都有冰粒,唔 Smooth,唔惦,麦记的奶昔仲好过佢! 所以这间 Triple O's 我只比 OK。今次新尝试,加 $11 将薯条 upgrade 为 Poutine ,即系 Gravy 加芝士,Gravy 系平时伴开薯蓉食果只味,伴薯蓉食就还可以,但伴薯条食始终都不及茄酱,太多汁反而令到整个 dish 有点溜、有点咸,加了芝士系好的,烟烟韧韧咁,有咬口,可惜芝士唔多。整体来说,下次不会再叫。 到咗重点推介就系个包了,个面包够松化,好像加了牛油再煎过咁,牛肉亦都好嫩,肉汁够多,味亦调教得好好,酱汁唔
Roast Beef Deluxe + Chocolate Milkshake + Poutine

Roast Beef Deluxe
到咗重点推介就系个包了,个面包够松化,好像加了牛油再煎过咁,牛肉亦都好嫩,肉汁够多,味亦调教得好好,酱汁唔知系唔系加咗芝士,同个牛肉亦都好夹,唔太溜,加埋片酸瓜食亦都不错,难怪的第一次在 Elements 那间食这个包时有点惊为天人的感觉,曾经改吃其他 Burger,但始终都不及这个 Roast Beef Burger 好食。
2012-05-31
Roast Beef Deluxe