2022-09-25
-茶碗蒸 一入口感非常滑溜🤤配上北海道毛蟹丝衬托茶碗蒸蛋香,感觉更加鲜味-鳕鱼白子 今次系第一次试白子🙈滑嫩肥美嘅感觉喺口里面散开,配搭埋酸汁味道会更清爽-秋季时令 秋刀鱼刺身 一拎出黎个摆盘已经好吸引!好似一块树叶非常精致🌿,秋刀鱼咬落质感浓郁,加埋姜芽点Wasabi酱油口感更加清爽,带丰富鱼油香-𫚭鱼烧 绝对系惊喜之作!❤️鱼皮咬落香脆,入口仍保留丰富鱼汁,鱼味浓郁有口感-石贝 - 今次都系第一次试!肉与偏厚实,口感食落都比较爽口、鲜甜-中拖罗 - 作为拖罗爱好者嘅我见到满布油花就知道一定唔错,咬落渗出一阵鱼油香😋超级肥美!-赤鯥寿司 到左秋季系赤鯥嘅季节,系日本料理会选用嘅高级用鱼!经过炙烧渗出阵阵鱼油,脂香满溢,入口即溶-白海胆 份量十足!!海胆肉质望上去已经肥厚饱满,味道鲜甜回甘-拖罗手卷 师傅即时卷起亲手递俾我地☺️材料好丰富,加埋黄瓜喺里面几有咬口,感觉冇咁腻😋-最后上埋味噌汤同甜品,甜品可以简豆腐 / 红豆雪糕,雪糕充满奶香味🤤好Creamy,我钟意❤️
茶碗蒸
鳕鱼白子
秋季时令 秋刀鱼刺身
𫚭鱼烧
石贝
- 今次都系第一次试!肉与偏厚实,口感食落都比较爽口、鲜甜
中拖罗
赤鯥寿司
白海胆
份量十足!!海胆肉质望上去已经肥厚饱满,味道鲜甜回甘
拖罗手卷