2024-08-30
来到中环苏豪区,最钟意呢间餐厅。店员介绍呢期推咗New Haven Pizza Style ,仲要系香港第一间呢个做法嘅呢😮 餐厅有户外位置,劲chill~ 🥢Hot Wings呢度最出名既小食,配搭浓味既蓝芝士酱,鸡翼外皮脆口,经过脆炸后再淋上辣汁,食落更香脆惹味,当然唔小得沾埋蓝芝士酱,大大提升味道层次🥢Chicken Parm其实系鸡扒烧至金黄香脆后淋上蕃茄同芝士酱,外层酥脆,内里松软,大大块肉~ 好味🥢Bronx Pizza薄批烤至脆卜卜,加入辣肉肠同蕃茄酱,酸酸甜甜刺激味蕾。份量超大都系呢度特点!真系几唔错🥢Typhoon Shelter Crab Linguini意粉表面淋满蟹肉、避风塘炒炸蒜和吞拿鱼碎,味道好特别,有点中式菜感觉,层次丰富,值得一试🥢Ovaltine Tiramisu加入咗阿华田自家制作嘅嘅提拉米苏,入口香软软滑,阿华田,蛋糕细腻顺滑,甜刚刚好。
🥢Hot Wings
🥢Chicken Parm