Shahrazad Lebanese Dining Lounge & Bar

2023-09-16 243 浏览
特别既日子,黎左一间我bookmark左好耐既中东菜餐厅食野呢度既食物质素同餐厅氛围感真系令我大开眼介(*๓´╰╯`๓)♡💜💜 Brunch set: 包左Buffet,一款蛋,一款前菜同甜品我地add on 左一个烤肉拼盘野饮同埋叫左一杯one thousand one night &一杯 Yakult Lemonade Buffet:🥗🏺劲多野食,睇到眼花撩乱每样都夹左少少试好惊喜每一款都好岩我口味沙律好新鲜,加埋中东酱汁,风味十足!焗茄子口感独特,加埋中东香料打破左我对茄子既旧思维鹰嘴豆泥质地绵软,劲creamy,口感丰富而且有浓郁既鹰嘴豆风味,都好正仲有brownies 都好好食tim! 北非焗蛋:🍅🍳番茄酱连埋中东香料一齐焗鸡蛋,味道有少少辣味,焗完只蛋仲保持住嫩滑既口感👍 油封肉碎焗蛋:🥚🍗将滑嫩既肉碎封系蛋入面焗,焗完蛋味同肉味都好浓郁,滑到食落有d似炒蛋 蕃茄洋葱黑胡椒配羊肉&中东包:🍅🐑🥖羊肉好软淋,味道一d都唔酥,而且好入味可能同蕃茄洋葱一齐煮左一段时间将材料放系中东包上面食,好match好好味! 烤肉拼盘:🐏🐑🐔🐂🍴🍴个拼盘外貌好震撼(σ°∀°)σ一大个中东sty
呢度既食物质素同餐厅氛围感
真系令我大开眼介(*๓´╰╯`๓)♡💜💜

Brunch set:
包左Buffet,一款蛋,一款前菜同甜品
我地add on 左一个烤肉拼盘

Buffet:🥗🏺
劲多野食,睇到眼花撩乱
每样都夹左少少试
好惊喜每一款都好岩我口味
沙律好新鲜,加埋中东酱汁,风味十足!
焗茄子口感独特,加埋中东香料打破左我对茄子既旧思维
仲有brownies 都好好食tim!

北非焗蛋:🍅🍳

油封肉碎焗蛋:🥚🍗

蕃茄洋葱黑胡椒配羊肉&中东包:🍅🐑🥖
羊肉好软淋,味道一d都唔酥,而且好入味
可能同蕃茄洋葱一齐煮左一段时间
将材料放系中东包上面食,好match好好味!

烤肉拼盘:🐏🐑🐔🐂🍴🍴
个拼盘外貌好震撼(σ°∀°)σ
一大个中东style盘,装左劲多块肉肉系上面
除左羊架,仲有中东香料调味既羊肉,软嫩既鸡肉同香气四溢既牛肉
完全感受到佢每一块肉都经过精心既调味同烤制
每一块都令我好深印象ヾ(@^▽^@)ノ

米布甸:🍮
劲好味!见到一粒粒既米粒
食落有浓郁既的奶香味劲好味🥛🥛🤤🤤
而且唔会太甜!
好饱既我仍然食哂成个甜品

one thousand one night (cocktails)🍸
入面有荔枝汁,玫瑰,柑橘汁加埋入气泡洒
佢会成块玫瑰同一小串rosemary放系杯野饮入面⚘🌿
饮起上黎好多层次
口感好丰富好fresh

Yakult Lemonade(mocktails)🍹🍍
菠萝汁加埋益力多同梳打水
好清爽好岩夏天饮🧊

总括黎讲呢间餐厅真系风味十足,独特既口味同精心搭配的调味料令人好深刻
而且店员都好细心同好helpful
令我地用餐好愉快😉