2024-10-10 2393 浏览
呢间嘢喺香港都少有名气,今日约咗朋友去沙田食饭,决定试一下。等位本身都等咗大半个钟,谂住咁多人食应该会唔错。上菜速度系快嘅,卖相都非常之好,但系食物味道极差!每样𩠌菜都系非常之咸,完全掩盖咗本身食材嘅味道。炸虾饼同埋鸡肉串烧都还好,只系偏咸少少,但系其他𩠌菜完全过咸。炒通菜系第一个度嘅𩠌,食咗一啖之后吓到我哋五个都呆咗,谂住可能依个菜失手啫,之后𠮶啲应该冇事嘅….点知其他𩠌都出晒事!个黄咖喱珍宝蟹肉配蒜蓉包,啲咖喱咸到完全掩盖晒蟹嘅味道,蒜蓉包有咸,咖喱汁极咸,食到人怀疑人生。除咗个芒果糯米饭系正常之外,其他𩠌完全唔合格,食咁多次泰国菜,真系第一次连蔬菜都可以食唔晒,真系太难入口,唔明真系好怀疑点解会有咁多好评!绝对唔会再去第二次嘅餐厅!未去过嘅都唔建议大家去,觉得食完呢餐饭之后要去洗肾

2024-10-10