2022-06-25
2057 浏览
之前staycation做优惠,二千尾就包你一晚酒店+自助早晚餐+外卖下午茶,觉得几抵就陪下屋企人系香港渡下假。星期五晚都几多人,简单扫左一圈其实选择真系唔多🙊鱼生海鲜类 第一轮三文鱼系好食嘅,但事后再拎已经差左,其他鱼生就普通长脚蟹真系几唔新鲜,啲肉咬落”梅”,龙虾同虾普通,唔食都可以熟食类❤️铁板和牛粒,全场最好食嘅野,锁住左啲肉汁亦都好有牛肉味,不过次次拎都要排好耐队❤️Fish and chips ,新鲜炸出嚟脆卜卜配埋他他酱同蛋黄酱都忍唔住encore左几次烧味有叉烧、豉油鸡、片皮鸭,要比心机等佢出一批新先有好嘅部位抢到,我就抢咗三轮叉烧都系hi hi 地🙈烧牛肉比和牛粒差好多,超级hi蒸海鲜其实几特别,一个大蒸笼里面有好多款海鲜,特别欣赏虾,真系有膏,不过可惜系佢放咗喺蒸笼太耐,如果你迟左拎虾壳虾肉都淋哂😂甜品类❤️朱古力蛋糕,有脆脆系底好有口感,朱古力味道浓郁而且唔甜其他就正正常常,面包布甸唔知点解连炼奶都冇雪糕系Häagen-Dazs,有六款味道总结:我唔知道系因为staycation嘅关系佢食物质素降低左定系一直都麻麻地😂佢满足唔到我对一间五星级酒店自助餐嘅期待,熟食其实真
鱼生海鲜类
第一轮三文鱼系好食嘅,但事后再拎已经差左,其他鱼生就普通
熟食类
烧牛肉比和牛粒差好多,超级hi
甜品类
❤️朱古力蛋糕,有脆脆系底好有口感,朱古力味道浓郁而且唔甜
其他就正正常常,面包布甸唔知点解连炼奶都冇
雪糕系Häagen-Dazs,有六款味道
总结:我唔知道系因为staycation嘅关系佢食物质素降低左定系一直都麻麻地😂佢满足唔到我对一间五星级酒店自助餐嘅期待,熟食其实真系得一行,而且唔好食嘅占多数,全场我只系encore 左有❤️嘅食物,所以唔算好饱架😂同一个价钱应该有更好嘅选择
地址:金钟金钟道88号太古广场二座港岛香格里拉酒店7楼
评分(5⭐️为最高):