2023-05-07 347 浏览
其实肚腩仔好少会俾咁差,一嚟好少会特登试伏,二嚟如果食得出厨师、餐厅有用心去煮的话,都会想俾啲鼓励,俾啲动力对方去进步🫶🏻但今次真系好失望。。。🍽️大城招牌船面 $98好难得会有道菜系每个item都🤢影相想夹起个面,一提起就断,之后咬落果然系淋到烂😣唔单止牛肉同猪肉片,连猪润都食到系严重overcook,硬身到柴柴哋,好似煮咗几日几夜咁🤧肉丸口感松散、极少肉味,食完都唔知食紧咩😵‍💫最离谱系连芽菜都煮到完全唔爽口,淋到好似炆冬瓜咁,入口即溶🙄不过如果走晒肉片同猪润,都几适合无咩牙力嘅老人家食🫡🫡另外炸猪皮任夹,就算啲𩠌唔啱食,都可以有其他选择,而且都脆身👻🍽️香辣干炒海鲜河粉 $88河粉几黏糯,尼个质感食落唔错👍🏻炒落都几惹味,辣度好够,如果觉得太辣,可以点吓个酸汁中和返😌可惜河粉同海鲜嘅分量比较少,虾得一旧细嘅而且梅梅哋🤦🏻‍♂️菇、粟米条、椒、豆角等蔬菜嘅分量就有好多,非常健康😅🥤泰式奶茶 $28超级甜,甜到饮落喉咙有啲唔舒服😣之后我哋自己加3分之1水沟淡返,发现味道都ok。大家如果想试的话建议嗌少甜。味道😋 2/10性价比💰1/10环境🔎 6/10服务🫶🏻 5/10打卡指数📸 3/10

🍽️大城招牌船面 $98

🍽️香辣干炒海鲜河粉 $88