2017-08-18 523 浏览
是日星期五,放工之后同屋企人黎新城市食饭,由于第三期正在装修,所以都系黎第一期揾野食,上openrice见到晚餐主菜有买一送一优惠,就一于黎试下啦。由于预早用app攞位,所以黎到都唔洗等太耐就可以入座,餐厅灯光柔和,环境舒适,感觉好舒服。除左a la carte之外,仲可以拣set dinner,百零蚊有汤,沙律,主菜同饮品,同a la carte半价优惠差唔多,所以最后都系拣要餐。餐汤无得拣,只有一款,卖相似系忌廉汤,入口似系面粉加水,味道非常淡,即使加入胡椒粉后都无法入口,绝对有进步既空间。沙律系鸡胸沙律,沙律菜算新鲜,不过加入沙律酱,感觉有少少格格不入,建议改用沙律汁会更加好,此外,鸡胸未完全解冻,入口非常冰冷,令人唔太舒服。第一个主菜系蟹肉长通粉配意大利青瓜及香葱忌廉汁,打碎左既蟹肉加入忌廉同香葱整成酱汁后再加入意粉,卖相好斋,亦都完全食唔出有蟹肉味,忌廉味都过重。另一个主菜系烤春鸡配薯蓉,青豆,烟肉及红酒汁,鸡扒质素比一般快餐店仲要低,酱汁亦都毫无水准,唯一觉得OK既系个薯蓉,滑得黎又唔会太重牛油味。餐饮方面叫左咖啡,入口有微微既炭烧味,好欣赏店员将奶整返热先俾客人,咁倒入咖

餐饮方面叫左咖啡,入口有微微既炭烧味,好欣赏店员将奶整返热先俾客人,咁倒入咖啡时就唔会将咖啡整冻啦。