2021-08-12 1160 浏览
话说牛摩系将军澳都开左一段时间,耐唔耐我都会去帮衬一次半次,但每次去到加肉既时候,我都会谂起上一次帮衬既时候讲过唔会再帮衬,最大原因系啲肉真系好差。其实食得任食火锅就唔应该对啲牛肉有太大期望。今次叫左一个最近做紧优惠既牛肩胛set, 埋单计二百几连加一。起初第一碟肉都正正常常,合格有余。但当第二、三次加肉既时候,啲牛肉系肉眼见到地干,直头好似啲风干左既西班牙火腿既质地,啲肉既颜色亦都十分唔新鲜,仲有少少发黑。入口完全冇牛肉味,十分"鞋"口,同样既价钱我宁愿帮衬下隔离另一间边炉,就算叫左厨房换,出嚟份肉都依然好差。对于钟意食牛既人嚟讲,依间野真系不可一,不可再。闹完都讲下几样好既野,舖头冻柜到有寿司可以拎嚟顶下肚,今日食到既三文鱼寿司唔错,油脂分布好好,鱼生亦都唔会太簿,系旧饭略略有啲干同硬比较差少少。除此之前,服务员都好nice,好有礼貌,系可能今晚比较忙啲,经常有留单既问题,叫左几次牛但都冇上到。
2021-08-11