2009-04-20
本来同bb搭紧巴士去天后揾野食, 谂谂下大坑金龙成日都想去试, 又咁多食评话good又话平, 就即刻系cwb落车行入去大坑. cwb行入去都已经好热, 入到去坐低, 仲衰过系条街度, 又焗又热, 全店都满晒人, 又唔开冷气, 只开一把风扇, 算~~谂住如果d野好食, 唔同佢计较.一坐低, 亚姐即刻走埋黎问食咩, 见咁热就叫2柸青柠冰($24)先啦, 亚姐: 青柠冰?? 青柠梳打系咪呀(语气不友善).. 我: 系呀, 再叫左一个马拉盏炒椰菜苗($32), 因为我地唔太知有咩好食, 亚姐好唔耐烦, 我地就话叫住先, 见到人地令住餐牌, 我问亚姐, 亚姐先比, 好~~再叫一个湿炒海鲜河($33), 炸虾饼, 叫完亚姐即刻收左我地个餐牌唔比我地再睇....先黎炒菜, 好似明明叫马拉盏, 但个味就系腐乳味, 椰叶苗似菜心仔, 又细碟, no good跟住黎青柠冰, 个青柠笃到烂都一d青柠味都冇 海鲜炒河好似干炒牛河味, 又细碟, 海鲜得3片鱿鱼2只细个眼殊既虾, 唉~~食晒所有野, 虾饼仲未黎, 食到咁都费事追, 埋单走人.整体讲. 以咁既价钱又咁细碟, 其实系贵的, 出去是但一间都好过佢,
整体讲. 以咁既价钱又咁细碟, 其实系贵的, 出去是但一间都好过佢, 又唔好味, 应度方便, 好似唔休做你生意咁, 咁咪得失左我地两个客啰, 真系一刹那光辉唔代表永恒架 总之依间野, 一定唔会有下次