2016-05-19 430 浏览
黎到长洲食薯片串之后转个弯食红豆饼好似系指定动作,呢间小食店系长洲都好多年,亦都系全长洲唯一一间卖红豆饼既地方,所以一直都生意唔错,但咁样唔代表可以唔保持质素架㖞涷冰冰既皮,完全无又热又脆既感觉,第一时间已经扣哂分啦,同时欠缺蛋香味,似系食紧放左两三日既蛋糕,呢个饼唔系薄皮果种,所以个皮难食的确会扣左好多分,唯一可以接受既系个红豆饀甜度适中,而且份量都唔算少,因为红豆饀其实好易过甜,呢到就无呢个问题,就算旺角街边买都好食过佢,记得每次系台本东京食都好味到叫救命!!!!呢到完全系两回事,以前食都无咁差架㖞!另外见佢出左芝士红豆饼,试完原味咁既质素更加唔会比多一倍钱食