2021-09-24
同朋友去开港岛就睇下有咩食,发现喺呢个小商场有间cafe就去咗!呢度叫咖啡空间,除咗有得饮咖啡,见佢仲有得买啲冲咖啡嘅工具,另外又有啲projector,似系可以搞啲小活动👍🏻呢度采取自助形式买嘢食同坐位,同朋友揾位坐之后就先后睇下有咩嘢食。佢每个set嘅价钱都系相对经济,$60-75度,而且有埋汤+餐饮👍🏻我同朋友分别叫咗意式慢煮牛脸肉温泉蛋饭同埋红菜头忌廉素菜意粉,牛脸肉煮得好淋好入味!另外红菜头意粉都好creamy同弹牙由㫃是日不宜饮咖啡,我哋转为加$5饮是日花茶,是日花茶嘅冻同热有唔同选择,大家去嘅话记得先问问。当日冻嘅有蝶荳花柠檬/洋甘菊柚子,热嘅玫瑰/洋甘菊柚子,我哋叫咗冻蝶豆花柠檬同热洋甘菊柚子。冻嘅系因为一早冲好再雪,所以唔需要加冰,唔怕啲味越饮越淡,柠檬味较重,不过都好正常,本身蝶荳花味都系偏轻。而洋甘菊柚子我哋觉得有惊喜,因为无谂过呢2样系咁夹,而且只系加$5就有呢个热壶再冲,又要讲好抵!!chill到我同朋友即刻想买个壶喺屋企再冲花茶饮☺️☺️最后就系叹甜品时间喇!拣咗呢个香蕉合桃磅蛋糕,足料得嚟唔会太实,而且香蕉味好浓,加上合桃,成件事虽然食紧蛋糕但觉得好健康😆呢个
最后就系叹甜品时间喇!
拣咗呢个香蕉合桃磅蛋糕,足料得嚟唔会太实,而且香蕉味好浓,加上合桃,成件事虽然食紧蛋糕但觉得好健康😆呢个都值得推介!!