2021-05-20
朋友book mark左呢一间好耐位于大坑算系比较容易揾嘅铺面小店夜晚嘅时候都己有气氛 几chill 见到好多外国人黎happy hour 🤣呢度主打fusion菜,之前食过另一间fusion菜所以都冇太大期望,见佢嘅餐牌都系差唔多我哋三个女仔首先叫咗两个粉饭同一个小食share朋友叫咗杯classic cocktail啤酒来讲都算系几甜好重果味,女仔来讲应该比较容易入口我呢d好怕苦嘅人饮落去都觉得接受到大坑薯条都系好多人推荐嘅食落去有好多调味嘅味道😂首先最大浸当然系𠮶浸辣椒味同埋面上𠮶啲调味粉味,系几惹味嘅,但系食到最尾就觉得好咸同埋感觉好似好多味道混杂埋一齐加埋佢个高茶孜然酱 食到我有啲一面问号但感觉重口味嘅人应该会几钟意🤣🤣Share plate来讲都算系几大份,我同两个女仔食落去都唔会觉得太少呢个失望嘅意大利饭首先南瓜唔系好食到南瓜味,平时嘅南瓜意大利饭应该系变咗蓉,然后味道会渗入意大利饭入面但系呢度变咗南瓜还南瓜,虾还虾完全系每样材料分开地上食落去有啲健康嘅感觉嘅,但系佢嘅辣味好重基本上遮盖晒其他所有嘅味道份量偏少,同埋虾都偏少呢个腐乳卡邦尼意粉算系想像中嘅味道可能唔系第一次
位于大坑算系比较容易揾嘅铺面小店
呢度主打fusion菜,之前食过另一间fusion菜
所以都冇太大期望,见佢嘅餐牌都系差唔多
我哋三个女仔首先叫咗两个粉饭同一个小食share
朋友叫咗杯classic cocktail
啤酒来讲都算系几甜
好重果味,女仔来讲应该比较容易入口
我呢d好怕苦嘅人饮落去都觉得接受到
大坑薯条都系好多人推荐嘅
食落去有好多调味嘅味道😂
首先最大浸当然系𠮶浸辣椒味
同埋面上𠮶啲调味粉味,系几惹味嘅,但系食到最尾就觉得好咸
同埋感觉好似好多味道混杂埋一齐
加埋佢个高茶孜然酱 食到我有啲一面问号
但感觉重口味嘅人应该会几钟意🤣🤣
呢个失望嘅意大利饭
但系呢度变咗南瓜还南瓜,虾还虾
完全系每样材料分开地上
食落去有啲健康嘅感觉嘅,但系佢嘅辣味好重
基本上遮盖晒其他所有嘅味道
份量偏少,同埋虾都偏少
呢个腐乳卡邦尼意粉算系想像中嘅味道
可能唔系第一次食腐乳意粉,所以都想像到𠮶阵味会系点
腐乳同意粉又真系几夹嘅,不过呢个比我之前食嘅更浓味
虽然佢都几creamy,但系唔会觉得食到饱饱济济
沙律菜同青瓜都几好食,唔会有草青味
虽然份量都系偏少,可能我哋几个女仔share,一人一啖就食完
最值得推介嘅就系呢个MMVP—椰丝雪糕咖央西多
其实一开始冇谂住叫甜品嘅,但系因为食完都觉得唔太饱,所以叫多一样
点知唔打唔撞之下叫咗样最好食嘅!
呢个甜品真系令我好深刻,对呢间餐厅嘅好感直线上升😍😍
首先佢嘅椰丝多到不得了,一上枱好香椰丝味
我哋都好钟意椰丝𠮶浸奶味
上到枱嘅时候佢仲系热辣辣我哋切开入面有好重嘅奶,好似夹心云呢拿嘅感觉
再加上冻冰冰嘅椰丝云呢拿雪糕,一冻一热真系好好食
再加上椰丝嘅奶味,食落去真系好有幸福嘅感觉
同埋三个女仔share都食到三四旧算系咁🤣🤣
总括嚟讲真系好睇大家叫咩𩠌
个人觉得薯条、腐乳意粉、仲有椰丝西多系值得叫嘅
不过佢嘅价钱都比出面嘅Cafe贵10%,仲要加一。。。
最奇怪嘅系佢单上面会有小数点(毫子)
但系佢间餐厅系唔收毫子。。。话四舍五入(无论系1毫定6毫都要比多一蚊)
咁点解你唔直接叫我哋比多一蚊🤭🤭
大家记住叫之前睇吓推介先,有啲唔太好食嘅但又小贵就会觉得唔值得