2023-01-17 34 浏览
金巴利道呢边都几多嘢食,除咗街铺之外楼上铺都有好多选择,今次就嚟呢间楼上嘅西餐厅 食我好钟意食嘅西班牙菜。环境好大好阔落,而且一入到去就有一个超大嘅酒吧,昏暗嘅环境好适合约会!《蟹肉奄列》$98蟹肉同蛋系一个绝配,基本上系必食。蛋超厚,包住好多新鲜嘅蟹肉,好满足!《西班牙猪牛迷你汉堡包》$88迷你汉堡包啱晒啲比较细食嘅人士,虽然份量唔大但系非常精致,中间仲有吹卜卜嘅物体,好脆口口感好好,而且牛肉猪肉咬落都弹牙,整体来讲口感好好。《马萨拉炸鸡髀仔》$88呢个鸡髀仔炸得非常香脆,但系食落唔会好干,仲系充满肉汁!点埋薄荷酱食就啱啱好,少少清新嘅感觉,增加个层次。《螺丝意粉》$138罗勒酱系我其中一款好钟意嘅意粉酱,呢个意粉食到好浓郁嘅罗勒味道,而且仲有唔少嘅蔬菜混合左喺入面,好味得来又非常健康。螺丝粉煮得啱啱好,唔会好林,口感真系几好。最后就到甜品!我哋嗌咗西班牙油炸鬼波配朱古力雪糕,油炸鬼外脆内软,唔会好厚粉,配埋朱古力雪糕真系好好味。

《蟹肉奄列》$98

《西班牙猪牛迷你汉堡包》$88